Nostalgie din copilarie cu indulcitor natural Edulcorem

by - February 17, 2020

Edulcorem stevia nosugarshop - reteta cookies prajitura fursec biscuiti ciocolata cafea scortisoara pareri review

Gustul nostalgic al copilăriei cu Edulcorem

Cand ma gândesc la dulciurile copilăriei, îmi vin în minte multe arome și gusturi. Cred ca si din pricina asta îmi place atât de mult mirosul scorţișoarei, și tot ce conține ciocolată. Bomboanele Raffaello, salamul de biscuiți, tartele cu fructe (cele mai adorate vara), checul, melcișorii cu scorțișoară si nuci, pateurile cu brânză, ciocolata de casa, clătitele și hai sa mă opresc aici.
Mintea mea nu mai rezistă la asaltul vizual! 😭

Edulcorem stevia nosugarshop - reteta cookies prajitura fursec biscuiti ciocolata cafea scortisoara pareri review

Edulcorem stevia nosugarshop - reteta cookies prajitura fursec biscuiti ciocolata cafea scortisoara pareri review

Asa ca azi am decis sa împărtășesc cu voi o rețetă pe care am făcut-o destul de des în ultimele luni. E delicioasa, aromată si ușoară de făcut. Puteți sa staţi împreună cu cei mici sa o pregatiţi.
***

300g de ciocolata pentru topit
150g de zahar Edulcorem
80g de unt
1 lingură de extract de vanilie/rom (dupa preferințe)
3 oua
50g faină (sau adaugati până obțineți o consistenta mai densă)
1-2 linguri de cacao si o linguriță de praf scorțișoară, pe care o dizolvam în câteva linguri de cafea fără zahăr. Eu o fac destul de tare, fără zahăr, pentru ca am deja în compoziție.
1 pliculeț praf de copt
1 praf de sare
***

Prima data, topim ciocolata si untul pe o baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Când este gata, adăugăm extractul/esenta de vanilie/rom, praful de scorțișoară și compoziția de cafea + cacao, și amestecăm ușor până o incorporam.

Cat timp așteptăm să se topească ciocolata pe baia de aburi, punem la mixat ouale, impreuna cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul și continuăm sa mixam pana acestea își dublează volumul. Obținem o spumă galbuie si ușoară.

Turnăm compoziția cu ciocolata treptat peste spumă, adăugand si restul ingredientelor (adica faina amestecata cu praful de copt' eu folosesc o faina pentru cozonaci pentru ca iese mai pufos aluatul). Aveti grija sa nu le puneți pe toate deodată pentru ca pierdem textura aceea ușoară si aerată. Alternam si turnam usurel, când puțină ciocolata, când faină.
După ce am terminat de incorporat toate ingredientele, obținem o consistență mai densă.
Punem compozitia la frigider pentru 30 min.

Dupa ce s-a racit si intarit, pregătim o tava tapetată cu hârtie de copt, și luăm cate o lingură de compoziție. Pe tavă, încap câte 6 biluțe de aluat. Știu că veți avea tendința de a pune mai multe, dar sa știți că aluatul se dilată si aveți nevoie de acel spațiu. Asa ca 6 grămăjoare sunt suficiente pe o singura tavă.

Preincalzim cuptorul 15 min la 185 de grade, apoi bagam o tavă pentru 10-15 minute.

TIP: Dacă doriti, puteți decora biscuiții/fursecuri (cookies se numesc în engleză) inainte sa ii bagati la cuptor, cu bucățele de ciocolată, alune, nuci, fructe uscate/deshidratate taiate mărunt sau ii lăsați simpli și ii înveliți într-un strat de ciocolată. Eu am pus si puțină cafea, asa ca nu i-am mai învelit. Doi biscuiți de-aștia și prindeți o energie și bună dispoziție dupa prima îmbucătură.😂
Avem ciocolata topita, cacao, un strop de scorțișoară si cafea, dacă ii mai îmbrac și în ciocolată, nu mai dorm o săptămână. 😂 Ce-i drept, sunt delicioși, un pic crispy pe deasupra, si gummy inauntru, și se păstrează asa cateva zile.

Eu fac în weekend cateva tavi, apoi ii depozitez într-o cutie și mănânc 1-2 cookies dimineața. Nici cafea nu mai îmi trebuie.

O sa bag rețeta asta și pe Insta-Stories ca sa vedeți totul pas cu pas. Se face atât de repede, iar rezultatul este delicios. Pofta buna!

Edulcorem stevia nosugarshop - reteta cookies prajitura fursec biscuiti ciocolata cafea scortisoara pareri review

Mulțumesc frumos Edulcorem pentru ca mi-ai adus aminte nu numai de gustul copilăriei, dar și de năzdrăvaniile pe care le făceam. 😂

Zaharul îl găsiți online pe site-ul lor nosugarshoop.ro, Farmacia Tei, dar și prin plafar.

Este obținut prin proces 100% natural, certificat, din extract de stevia cristalizat.
Edulcorem Stevia este "zaharul" de stevie.
Edulcorem Xilitol este "zaharul" din mesteacan.
Edulcorem Eritritol este"zaharul" din porumb.
Acestea sunt mai sănătoase și in plus, sunt tolerate de diabetici. Nu face arsura aceea la stomac, pentru ca m-ati întrebat și de asta pe Instagram. Are zero indice glicemic, zero calorii, este stabil termic si nu are nici acel gust amarui pe care unele indulcitoare le pot avea.

Dacă mai aveți întrebări, trimiteti-mi un DM pe Instagram, eu întreb direct la sursa și va dau informația exactă.
Sau puteți face voi asta. Sunt sigura ca brandurile ar aprecia orice intrebare si/sau feedback din partea voastră.

Vă mulțumesc și pentru toate vorbele calde primite. O sa postez cat de des pot, când îmi permite timpul.

Ce prajituri delicioase va placeau cel mai mult? Ati vazut ca lista mea pare a fi interminabila.

Edulcorem stevia nosugarshop - reteta cookies prajitura fursec biscuiti ciocolata cafea scortisoara pareri review

Share along if you liked this post and don't forget to follow me on Instagram. 💖
Have a lovely day!

***please read Disclaimer

ABOUT AUTHOR

Evelena - Stories in Bloom is the destination for those seeking information and inspiration on the most sought-after in beauty, fashion and lifestyle. She will always enjoy talking about make-up and books, loves painting, photography and couldn't live (organized) without her Bullet Journal. Yes, she's the old school type. Goes as far as pilfering her mother's closet for old and gorgeous timeless pieces. Give her vintage, books, chocolate and a camera, and she's a happy girl. Her main love will always remain make-up though. She firmly believes that make-up should enhance a person's natural beauty and not completely change it, unless that's the intended look. So grab a cup of hot cocoa, light up a scented candle an join her in discovering how her stories will continue to bloom. - "Make-up can push your self-confidence off the charts, but at the end of the day, it's just make-up. No point in painting your everyday canvas if you don’t appreciate your qualities. Have fun with make-up and remember that no amount of beauty products can mask an ugly soul. Treasure yourself!”

You May Also Like

0 comments

Every little word is highly appreciated! Thank you for taking your time! ^_^
--IMPORTANT NOTICE!--
Due to some repeated problems with Disqus, i had to delete this widget, thus losing ALL of my comments.

©COPYRIGHT EVELENA - STORIES IN BLOOM 2011-2020. Powered by Blogger.

©COPYRIGHT EVELENA - STORIES IN BLOOM 2011-2020