Sirul pierdut al timpului - Paige Britt

by - November 08, 2018

Sirul pierdut al timpului The lost track of time - Paige Britt - review pareri recenzie

"Un loc pentru fiecare lucru si fiecare lucru la locul lui." De aceea tinea Penelope sub pat tot ce nu avea loc în camera ei. Pastra acolo adapostul pe care il construia pentru hamsterul ei (Penelope nu avea hamster), jurnalul pe care il tinea pentru sora ei geamana pierduta pe mare (Penelope era singura la parinti) si cerneala invizibila pentru scris mesaje secrete (in caz ca ar fi ajuns vreodata intr-o inchisoare otomana). Si, desigur, carnetele. Teancuri de carnete pline cu toate cuvintele fascinante pe care le colectionase de-a lungul anilor si cu toate lucrurile pe care le scrisese cu ele."

Sirul pierdut al timpului are o coperta de vis, iar ilustratiile alb negru care decoreaza fiecare pagina, o fac una din cartile mele preferate pentru copii de anul asta. Mereu am fost de parere ca pentru cei mici, un pic de vizual langa text, ar fi de mare ajutor si le-ar fi mai usor de terminat cartea.
Subiectul este destul de interesant si sincer, mi-ar fi placut ca cineva sa-mi fi recomandat aceasta carte cand eram si eu mai mica. O poveste destul de profunda, scrisa in cuvinte simple, pe intelesul tuturor. Vorbim despre lucrurile pe care am vrea sa le facem, despre ce ar vrea ceilalti sa facem, si lucruri despre care visam ca intr-o buna zi sa lucram la ele.
De cele mai multe ori, ajungem sa ne punem singuri in calea propriilor dorinte si vise, iar asta pentru ca ori suntem prea nesiguri de noi, ori simtim ca nu avem sprijinul necesar din partea familiei sau al anturajului.

"...Am fost asa de presata de timp, incat n-am mai fost in stare sa gandesc singura. Am crezut ca as putea dovedi ca scrisul nu inseamna pierdere de vreme, dar cred ca voiam de fapt sa dovedesc ca eu nu sunt o pierdere de vreme.
- Singura poveste in stare sa dovedeasca asta este viata ta."
*****
De unde o puteti cumpara la reducere: Cartepedia
Nume: Sirul pierdut al timpului - The lost track of time
Autor: Paige Britt
Editura: Arthur
Coperta: hardcover
Pagini: 318
"Penelope isi doreste sa devina scriitoare, dar nu are timp nici sa se relaxeze, daramite sa puna pe hartie fel de fel de povesti. Apoi, intr-o zi, asa cum Dorothy a fost purtata de o tornada tocmai in tara lui Oz, la fel si Penelope se trezeste pe Taramul Posibilitatii, unde copiii pot sa viseze cat vor cu ochii deschisi.
Aici, Ideile, Fanteziile si Grijile exista in carne si oase. Nu pentru multa vreme: odata cu disparitia Marii Zabovitoare, creatoarea taramului, nimeni nu mai are voie sa piarda timpul, iar Ceasornicarii tiranului Cronos misuna peste tot si iti pandesc orice miscare.
Sirul pierdut al timpului este un omagiu exuberant adus puterii imaginatiei si creativitatii, care ne invata cat de important este sa ne facem timp pentru noi insine, pentru visurile noastre si pentru prietenie."

*****
Sirul pierdut al timpului The lost track of time - Paige Britt - review pareri recenzie

In aceasta poveste, micuta Penelope ne este prezentata intr-o stare pasiva, in care face tot ce le dicteaza parintii. Desigur, acestia vor numai lucruri bune pentru copila lor, sa aiba parte de oportunitati frumoase si ...sa nu arda gazul de pomana, cum s-ar zice. Toate bune si frumoase, dar ce te faci atunci cand parintii tai ajung sa iti programeze fiecare secunda din viata ta? Pana si minutele din vacanta iti sunt numarate!

O calatorie frumoasa, despre gasirea vocii interioare, despre curaj, prietenie si ...puterea de a spune ceea ce gandesti si ce vrei tu de la viata ta. Ce te face fericita si ce te motiveaza. Crestem, gusturile ni se schimba, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa renuntam la ce vrem sa facem acum, in prezent.
Ce ne dorim acum, conteaza acum, iar ce ne vom dori peste o luna, un an sau zece, o sa conteze la vremea respectiva. Daca renuntam la visurile noastre, o sa ne infasuram in atata regret, incat toate sperantele si visele ne vor deveni amare. Asa ca profitati de ceea ce viata va pune in cale si gasiti-va puterea de a vorbi la momentul potrivit.

Sincer, mi se pare cea mai frumoasa carte pentru copii pe care am citit-o in acest an, dar si pentru adulti. De ce? Pentru ca pune lucrurile in perspectiva si te face sa te gandesti la timpul si oportunitatile pe care tu le-ai pierdut dintr-o cauza sau alta, de cele mai multe ori chiar stupida. Iar pentru cei mici, pentru ca le insufla acel imbold de curaj si energie de a profita de toate lucrurile bune care li se pun in cale. Uneori, din pricina timiditatii sau a neincrederii in sine, renuntam sa mai facem anumite lucruri.

Un singur lucru nu prea mi-a placut: in anumite pasaje, parintii copilei chiar au ajuns sa ma irite destul de mult prin refuzul lor absolut de a asculta ceea ce Penelope voia sa faca: sa devina o scriitoare. Adica sa aiba mai mult timp sa scrie ceea ce imaginatia ii dicta. Cred ca autoarea a dus prea la extrem situatia asta, dar cred ca era necesara pentru ca Penelope sa fie pusa in fata faptului implinit, si sa ...prinda curaj, incredere in sine.

Sirul pierdut al timpului The lost track of time - Paige Britt - review pareri recenzie

"Tata n-ar fi priceput. El abia astepta fiecare zi. Era agent de asigurări si desi ajuta lumea sa se pregăteasca pentru nenorociri - decese, boli, incendii - era tot timpul atat de vesel, incat ai fi zis ca lucra la Disney."

"- Vreau sa iti faci timp pentru tine insati. Nimeni altcineva n-o va face in locul tau.
O zi de azi valoareaza cat doua zile de maine."

Sirul pierdut al timpului The lost track of time - Paige Britt - review pareri recenzie

"Secundarul nu statea niciodata. Se invartea in cerc, maturand ziua ca pe nisip."
 "- Stii, dragul meu, uneori gasesti ce cauti, dar lucrul acela nu-i ce te astepti tu sa fie."

Sper ca a fost pe placul vostru aceasta carte. V-ar tenta si pe voi? Ce alte carti ati citit in ultima perioada si v-au placut?

SHARING MEANS CARING!  So share along if you liked this post.
Follow me on Instagram and don't forget to subscribe if you want to
receive my latest articles in your e-mail box. 💖
Have a lovely day!

***please read Disclaimer

ABOUT AUTHOR

Evelena - Stories in Bloom is the destination for those seeking information and inspiration on the most sought-after in beauty, fashion and lifestyle. She will always enjoy talking about make-up and books, loves painting, photography and couldn't live (organized) without her Bullet Journal. Yes, she's the old school type. Goes as far as pilfering her mother's closet for old and gorgeous timeless pieces. Give her vintage, books, chocolate and a camera, and she's a happy girl. Her main love will always remain make-up though. She firmly believes that make-up should enhance a person's natural beauty and not completely change it, unless that's the intended look. So grab a cup of hot cocoa, light up a scented candle an join her in discovering how her stories will continue to bloom. - "Make-up can push your self-confidence off the charts, but at the end of the day, it's just make-up. No point in painting your everyday canvas if you don’t appreciate your qualities. Have fun with make-up and remember that no amount of beauty products can mask an ugly soul. Treasure yourself!”

You May Also Like

0 comments

Every little word is highly appreciated! Thank you for taking your time! ^_^
--IMPORTANT NOTICE!--
Due to some repeated problems with Disqus, i had to delete this widget, thus losing ALL of my comments.

©COPYRIGHT EVELENA - STORIES IN BLOOM 2011-2019