Povesti de seara pentru Fete Rebele vol 2 - Good night stories for Rebel Girls

by - June 11, 2018

Povesti de seara pentru fete rebele - Good Night Stories for Rebel Girls - pareri review


Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareri

Stiu ca s-a observat lipsa mea din ultima vreme, dar va asigur ca n-am fost in vacanta (as fi vrut eu) . Am lucrat la blog si la conturile mele de socializare, cat si stilul pe care vreau sa il abordez pe viitor. Sper ca rebrand-uirea si hainutele noi ale blogului vor fi pe placul vostru

Azi va prezint o carte care mi-e tare draga pentru ca oricate povesti de viata am citit din ea, mesajul tuturor femeilor a fost acelasi: daca vrei cu adevarat ceva, trebuie sa muncesti ca sa-ti indeplinesti visul. Nimic nu pica din cer, iar visurile raman la stadiul de vis, daca nu pui umarul la treaba.

De la Nefertiti, la Beyonce, J.K. Rowling, la Eleanor Roosevelt, chimiste, neurochirurgi, activisti, muzicieni, actrite, nobile, regine, aviatoare, astronauti, pompieri, astrofiziciani, spioane s.a.m.d.
Clar nu a contat domeniul in care aceste femei au activat, nu a contat varsta, si nici faptul ca erau femei.
Au vrut, au obtinut!

Povesti de seara pentru Fete Rebele vol 2
"Nu-i o nenorocire sa cazi, daca te poti bizui pe oamenii care te ajuta sa te ridici! Vreau sa fiu si eu ca ei ..."
citat de Sky Brown, skateboarder de numai 10 ani.

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareri

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareri

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareriFetelor rebele din toata lumea:

VOI SUNTETI VIITORUL,
VOI SUNTETI FORTA.

Nu dati inapoi, si intreaga lume va pasi inainte."

De unde o puteti cumpara: de pe Libris - Povesti de seara pentru Fete Rebele vol 2
Autoare: Elena Favilli, Francesca Cavallo
Editura: Litera
Pagini: 224
Coperta: hardback

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareri
Qiu Jin - revolutionara
Ea visa sa devina o poeta faimoasa, dar toata lumea i-a spus sa renunte la visurile ei infantile. S-a mutat din China, in Japonia, si s-a educat singura cu privire la drepturile femeilor: "Rog si implor din toata inima cele doua sute de milioane de femei de la tara sa-si asume responsabilitatea lor de cetatean. Treziti-va! Treziti-va! Femei chineze, treziti-va!"
Qiu Jin s-a intors in China si a reusit sa-si deschida o scoala care in aparenta pregatea profesori de sport, dar care antrena de fapt revolutionari pentru rasturnarea puterii dinastiei Qing. A fost avertizata sa fuga cand autoritatile au vrut sa o aresteze, dar aceasta a refuzat.
"Sunt gata sa mor pentru cauza!"
Intr-un final, a fost executata, dar a devenit eroina nationala si un simbol al independentei femeilor in China si peste tot in lume.

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareri"Nu-mi spuneti ca femeile nu sunt facute sa fie eroine." - Qiu Jin

*****

Mata Hari (ochiul zilei in limba malaeza) - spioana
Pe numele ei real Margaretha, a reusit sa devina o maestra a deghizarilor la varsta de 40 de ani, pentru noua ei "slujba" de spioana pentru francezi. Din pacate, acestia au banuit-o ca era agent dublu (pe nedrept), asa ca au capturat-o si a fost condamnata la moarte. In fata plutonului de executie, le-a trimis soldatilor o bezea. A murit exact asa cum traise: libera si fara teama.
"Nu m-am multumit sa stau acasa, mi-am dorit sa traiesc ca un fluture colorat in lumina soarelui." - Mata Hari


*****

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareriNadia Comaneci - gimnasta
A fost descoperita de Béla Károlyi cand incerca sa faca roata in curtea scolii, care la vremea aia, era mare lucru in Romania. Cu antrenamente zilnice, de cate 6 ore pe zi, Nadia a adus tarii noastre prima nota de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal, la numai 14 ani.
Conducatorul Romaniei de la vremea aia, devenise ingrijorat pentru ca Nadia primea mai multa atentie decat el, asa ca din pricina restrictiilor primite, ea a fugit in Ungaria, apoi in SUA, unde a fost primita ca refugiat.
"Trebuie sa-ti descoperi singur destinatia si drumul pana acolo, pentru ca nimeni altcineva nu le cunoaste." - Nadia Comaneci

*****

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareriSofia Ionescu - neurochirurg
Maini puternice, sigure, elegante si lungi - toata lumea ii spunea sa devina o pictorita sau o pianista.
La vremea aceea, existau foarte putine femei medic in Romania, iar femei neurochirugi si mai putine in lume. Nimeni n-o credea suficient de desteapta sa intre la Facultatea de Medicina, dar ea nu a renuntat si a continuat sa studieze la lumina unui stalp de pe strada, care ii patrundea in camera.
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Sofia s-a oferit ca voluntara la spitalul din apropierea casei. Acolo a facut prima ei operatie pe creier, in timp ce bombele cadeau in jurul lor. A reusit sa salveze viata baiatului ranit, si alte sute de vieti pe parcursul carierei.
"Cand am facut prima mea operatie, neurochirurgia era abia la inceputuri." - Sofia Ionescu

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareri

Mamba Negre - paznice, ochii si urechile rezervatiei care lupta cu braconierii din savana sud-africana, inarmate doar cu spray cu piper si catuse.

"A fi o Mamba Neagra inseamna sa fii o femeie dura si puternica. O femeie care sa lucreze in salbaticie fara teama." - Nomutu

"Luptam pentru animalele noastre si le aratam oamenilor ca femeile pot fi si frumoase, si puternice." - Leitah


Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareri

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareriKatherine Johnson, Dorothy Vaughan si Mary Jackson - specialiste in calculatoare
Cele trei prietene mergeau zilnic la sediul NASA, iar misiunea lor era sa rezolve probleme matematice complexe, pentru ca astronautii sa calatoreasca in siguranta in spatiu.
Cand NASA a cumparat primul calculator IBM pe baza de tranzistori, numai cativa oameni din lume stiau cum sa-l foloseasca pentru calatoria in spatiu. Asa ca Dorothy a invatat Fortran, limbajul de programare pe care-l intelegea calculatorul, si l-a facut sa functioneze.
Astronautul John Glenn a spus ca nu are incredere completa in calculator, asa ca a rugat-o pe Katherine sa verifice calculele legate de traiectorie, pentru calatoria lui pe orbita in jurul Pamantului.
Mary a devenit prima femeie de culoare din SUA specializata in ingineria aeronautica.
Cele trei femei au adus contributii majore in evolutia stiintei si tehnologiei, si au ramas necunoscute multi ani. Astazi sunt considerate trei dintre cele mai importante figuri din instoria calatoriilor in spatiu.
"In matematica nu exista decat corect sau gresit." - Katherine Johnson

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareri

"Daca ne vedem pe fiecare dintre noi in mod autentic, daca privim fara ochelarii de cal ai stereotipurilor daunatoare, promovam cu adevarat progresul.
Daca identificam opresiunea si actionam impotriva ei, toti devenim mai puternici."

Fie ca vorbim de Beatrice "Bebe" Vio, o scrimera care a castigat Cupa Mondiala din Canada, Campionatele Europene din Italia, Campionatele Mondiale din Ungaria si medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, cu antebratele si picioarele amputate sau Marie Tharp, geologul care a creat prima harta a fundului oceanic din Atlanticul de Nord. Aceasta a aratat ca fundul oceanic se desfacea tot mai mult, ceea ce inseamna ca in continuare continentele se departau. Asta dovedea, la randul sau, ca fusesera unite cu milioane de ani in urma, pe cand Pamantul era inca tanar.
Multe alte povesti de viata ale unor femei care au intampinat mai multe piedici decat oameni deschisi la evolutie si sustinere. Asta nu le-a impiedicat sa munceasca pentru dorintele lor, iar azi au ramas in istorie, iar altele inca o scriu pe a lor.
Imi place ca la sfarsitul cartii avem doua pagini libere, sa ne desenam portretul si sa ne scriem povestea si drumul pe care l-am parcurs. Sau pe care inca il parcurgem.
Fetele astea rebele au fost fetele care au refuzat sa urmeze turma, societatea si asteptarile pe care cei din jur le aveau de la ele.

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareri

Povesti de seara pentru fete rebele vol 2 - Good Night Stories for Rebel Girls review recenzie pareri

Sper ca v-ati simtit inspirate, motivate si gata de pus pe treaba!
Voi sunteti fete rebele?

SHARING MEANS CARING!  So share along if you liked this post.
Follow me on Instagram and don't forget to subscribe if you want to
receive my latest articles in your e-mail box. 💖
Have a lovely day!

***please read Disclaimer

ABOUT AUTHOR

Evelena - Stories in Bloom is the destination for those seeking information and inspiration on the most sought-after in beauty, fashion and lifestyle. She will always enjoy talking about make-up and books, loves painting, photography and couldn't live (organized) without her Bullet Journal. Yes, she's the old school type. Goes as far as pilfering her mother's closet for old and gorgeous timeless pieces. Give her vintage, books, chocolate and a camera, and she's a happy girl. Her main love will always remain make-up though. She firmly believes that make-up should enhance a person's natural beauty and not completely change it, unless that's the intended look. So grab a cup of hot cocoa, light up a scented candle an join her in discovering how her stories will continue to bloom. - "Make-up can push your self-confidence off the charts, but at the end of the day, it's just make-up. No point in painting your everyday canvas if you don’t appreciate your qualities. Have fun with make-up and remember that no amount of beauty products can mask an ugly soul. Treasure yourself!”

You May Also Like

0 comments

Every little word is highly appreciated! Thank you for taking your time! ^_^
--IMPORTANT NOTICE!--
Due to some repeated problems with Disqus, i had to delete this widget, thus losing ALL of my comments.

©COPYRIGHT EVELENA - STORIES IN BLOOM 2011-2019