Mica Enciclopedie Lykke - Meik Wiking

by - February 05, 2018


Dupa succesul pe care l-a inregistrat Hygge (review aici) in intreaga lume, si de ce nu, si pe blogul meu pentru ca holy mother of chocolate cupcakes!!, am depasit pragul de 5k pentru o postare.

Stiu ca e putin, foarte putin pentru unii, dar pentru mine e ceva si nu pot decat sa zambesc ca un pinguin, sa multumesc si sa continui sa promovez carti faine.

Asa ca azi vorbim despre surioara lui Hygge, pe nume Lykke. Se pronunta LUU-KAH, si inseamna FERICIRE.


💖****💖****💖****💖****💖
Autor:  Meik Wiking
Coperta:  Hardcover
Pagini:  288
Format:  210x150
Editura:  LITERA

Cartea incepe cu un citat din Tolkien, care culmea, este unul dintre autorii mei preferati:
- In ce mai credem noi, Sam?
- In faptul ca exista bine in lumea asta, domnu' Frodo. Si ca merita sa lupti pentru el.
Ei bine, nu pot decat sa-l aprob pe Samwise, si sa continui si eu sa ii fac pe cei dragi mie, si de ce nu, si pe voi, cititorii mei, sa priviti mereu numai partea plina a paharului in orice situatie.
Cum spune si autorul ..."Tare ne mai place sa ne lamentam." :))
Asa ca va provoc si pe voi sa imi spuneti trei lucruri faine care v-au facut fericite saptamana asta, ca sa lasam lamentarea in urma si sa pretuim numai lucrurile bune.


Daca in Hygge am vorbit mai mult despre feeling, in Lykke observ ca sunt foarte multe statistici.
In cazul in care lucrati la vreun proiect si aveti nevoie de date exacte din mai multe domenii, atunci Lykke ar putea fi chiar foarte utila.


Desigur, avem parte si de poze superbe, care ajuta foarte mult la feeling-ul pe care il promoveaza cartea (fericire), si citate care mai de care interesante si motivationale:
" Nu ar trebui sa te intereseze, in primul rand, castigul potential, cand vine vorba de o slujba - ar trebui sa te intereseze satisfactia pe care o vei avea la acea slujba. "
Nimic mai adevarat zic eu, pentru in proportie de 80% din viata noastra, o petrecem muncind. Fie la scoala, la job sau muncind pentru hobby-urile noastre. Si aia tot munca se numeste, nu?

" Incercati sa va amintiti o situatie in care ati facut un gest frumos pentru un strain, nu pentru ca ati vrut sa castigati ceva din asta, ci doar din simpla dorinta de a ajuta pe cineva. Cum v-a facut sa va simtiti acea actiune?
...
Fericirea mea a fost partial provocata de exaltarea celui care ajuta.
Termenul este bazat pe teoria ca, daca faci bine, te simti bine, deoarece actiunea produce o versiune moderata a starii pe care ti-o da morfina. Creierul nostru are ceva care se numeste nucleul accumbens - cunoscut si ca centrul recompensei - care este activat ca reactie la mancare si la sex.
...
Cu alte cuvinte, suntem conceputi sa ne simtitm bine atunci cand facem ceva care ajuta la supravietuirea speciei noastre.
...
Cooperarea este buna pentru supravietuirea speciei noastre, asa ca suntem facuti sa ne simtim bine cand ne implicam. "


Lykke - Hygge - book reviewLykke - Hygge - book review

Sper ca a fost pe placul vostru postarea de azi.
Care carte v-ar interesa mai mult sa cititi: Hygge sau Lykke?
Nu uitati de provocarea de mai sus: spuneti-mi mai jos trei lucruri care v-au facut fericite saptamana asta?


SHARING MEANS CARING!  So share along if you liked this post.
Follow me on Instagram and don't forget to subscribe if you want to
receive my latest articles in your e-mail box. 💖
Have a lovely day!

***please read Disclaimer

ABOUT AUTHOR

Evelena - Stories in Bloom is the destination for those seeking information and inspiration on the most sought-after in beauty, fashion and lifestyle. She will always enjoy talking about make-up and books, loves painting, photography and couldn't live (organized) without her Bullet Journal. Yes, she's the old school type. Goes as far as pilfering her mother's closet for old and gorgeous timeless pieces. Give her vintage, books, chocolate and a camera, and she's a happy girl. Her main love will always remain make-up though. She firmly believes that make-up should enhance a person's natural beauty and not completely change it, unless that's the intended look. So grab a cup of hot cocoa, light up a scented candle an join her in discovering how her stories will continue to bloom. - "Make-up can push your self-confidence off the charts, but at the end of the day, it's just make-up. No point in painting your everyday canvas if you don’t appreciate your qualities. Have fun with make-up and remember that no amount of beauty products can mask an ugly soul. Treasure yourself!”

You May Also Like

0 comments

Every little word is highly appreciated! Thank you for taking your time! ^_^
--IMPORTANT NOTICE!--
Due to some repeated problems with Disqus, i had to delete this widget, thus losing ALL of my comments.

©COPYRIGHT EVELENA - STORIES IN BLOOM 2011-2019